Wij werken met meerdere hondenrassen

Namelijk grote poedels, golden retrievers en herders, maar voornamelijk kruisingen hiervan. Het grote voordeel daarvan is dat er gefokt wordt met verschillende genenpolen waardoor er zowel medisch als gedragsmatig een grotere kans is dat er stabiele, gezonde en sociale pups geboren worden.

In de basis fokken wij drie verschillende kruisingen: goldendoodles, shepadoodles en golden retriever mix. We gebruiken juist deze kruisingen om de volgende redenen:

  • Verschillende genen polen geeft diversiteit en sterke gezonde honden, zowel medisch als gedragsmatig.

  • zowel de poedel als de herder (lijken in karakter veel op elkaar) zijn uitermate intelligent en leren snel en gemakkelijk. Beide zijn zeer baasgericht. Dit zijn zeer fijne eigenschappen waar je graag gebruik van wilt maken. Daarbij zijn het relatief gezonde en sterke rassen, maar: een 100% poedel mist soms wat werkdrift en een 100% herder is vaak te scherp, heeft te veel bewakingsdrift.

  • Een Golden Retriever is een hele zachte hond, meestal een allemansvriend met heel veel drive en werkdrift. Van de Golden willen we wel het zachte karakter en de werkdrift, liever niet de allemansvriend.

Goldendoodles

50% golden retriever + 50% grote poedel
37.5% golden retriever + 62.5% grote poedel
25% golden retriever + 75% grote poedel
12.5% golden retriever + 87.5% grote poedel
12.5% golden retriever + 62.5% grote poedel + 25% herder

Shepadoodles

50% mechelse herder + 25% grote poedel + 25% golden retriever

Golden retriever mix

>50% golden retriever + golden poedel
Meer weten over onze manier van fokken of heb je andere vragen? Neem gerust contact op.

Blindengeleidehond

Een blindengeleidehond wordt opgeleid door een trainingscentrum. De blindengeleidenhond kan in uitzonderlijke gevallen wanneer er nog rest vises is, een deel worden getraind in team training. Dit wordt onderling afgesproken per traject met de individuele client, maar normaal gesproken wordt een blindengeleidenhond in zijn geheel getraind door een blindengeleidenhondenschool.

Wanneer er een aanvraag is wordt er bekeken of er al een passende hond klaar is. Er is altijd een wachttijd van minimaal een half jaar tot een jaar, totdat er een hond helemaal klaar is en dit is afhankelijk van hoeveel aanvragen en honden er op dat moment zijn. Er wordt zoveel mogelijk gekeken naar het karakter van de client, zijn of haar loop tempo en omgeving en wat deze wil gaan doen met de hond. Er zijn mensen met blindengeleidenhonden die veel minder lopen en die maar een paar vaste routes hebben, maar tegenwoordig heb je steeds meer mensen die met hun GPS op stap gaan en die door heel NL reizen, wat een ander type hond vergt. Niet iedere hond is geschikt voor elk type werk. Het is maatwerk om te kijken welke hond bij welke client past, waarna de opleiding nog moet volgen. Het opleiden gebeurd grotendeels op de trainingsschool en wordt afgetraind op de locatie van de client waar routes gelopen worden.

ADL-Hulphond

Een ADL (Algemeen Dagelijikse Levensverrichtingen) assistentiehond helpt iemand met een lichamelijke beperking met alledaagse activiteiten. Hierbij kan je denken aan kleren aan en uit trekken, deuren openen en sluiten, objecten oprapen en aangeven en nog veel meer. Een ADL-assistentiehond zorgt ervoor dat iemand zelfredzamer wordt en minder afhankelijk van anderen, zowel binnen als buitenshuis. Een ADL assistentiehond kan een oplossing bieden voor personen die beperkt zijn in hun functioneren en zelfstandig(er) willen wonen.

Kom in contact met ons om te kijken of je in aanmerking komt voor een ADL-assistentiehond.

Autisme Assistentiehond


Epilepsie Assistentiehond

Een Epilepsie assistentiehond wordt net als de DAD getraind om met zijn neus te werken. Ook Epilepsie zorgt voor een (hormonale) verandering in het lichaam waarbij een geur vrijkomt. Een assistentiehond kan hierdoor een oplossing bieden voor mensen die aan deze en andere lichamelijke aanvallen kenmerkende ziektes leiden.

Zo kan een assistentiehond schade door aanvallen beperken door de vroegtijdige waarschuwing, de aanvallen zijn hierdoor lichter (eerder medicatie innemen) en beperkt extra schade zoals valschade door bijvoorbeeld te gaan zitten. Daarnaast kan een assistentiehond de zelfredzaamheid verhogen door mensen gerust te stellen dat ze tijdelijk gewaarschuwd zullen worden, en hierdoor actief deel kunnen nemen aan het leven, en buiten de deur wonen, wat voor sommigen met epilepsie een grote angst is. Kom met ons in contact om te kijken of je in aanmerking komt voor een assistentiehond.

Diabetes Assistentiehond

Een Diabetes assistentie hond (Diabetic Alert Dog, DAD) is een assistentiehond die getraind is op de “hypo geur”. Wanneer men een hypo krijgt raakt het lichaam in een staat van stress en zakt de bloedsuikerspiegel. Hier komt een geur bij vrij die honden kunnen ruiken. Een DAD zorgt ervoor dat mensen met diabetes eerder aanvallen tijdig kunnen ontdekken en maatregelen nemen om de bloedglucosespiegel op pijl te houden. Hierdoor zijn minder ziekenhuisbezoeken nodig en voorkomt het baasje veel schade aan zijn lichaamminder zijn.

Zo biedt een DAD een oplossing voor mensen met diabetes die zelf de aanvallen niet goed aan kunnen voelen en voor een alternatief voor technologie zoeken. Kom met ons in contact om te kijken of je in aanmerking komt voor een DAD.

Assistentiehonden aanvraag

Heeft u een zorg vraag en wilt u graag een asistentiehond? Weet u niet zeker wat voor assistentoiehond bij u past?
Kom gerust in contact en wij zullen kosteloos een intake gesprek aangaan op locatie.
Email via vragen@stichtinghero.nl of bel ons op +31 (0) 6 14 79 89 99

HERO's